Pruva F1

Pruva F1

Bime me ndernyje te shkurtera, e hapur me gjethe mesatare.
Periudhe shume e zgjatur prodhimi.
Bime vetekrasitese,me 3-4 fruta per nyje.
Fruti ka ngjyre jeshile te ndezur eshte cilindrik me madhesi 16-18 cm.
REZISTENCAT:

  • CMV(HR)-Mozaiku i trangullit.
  • ZYMV(HR)-Mozaiku i kungullit.
  • CVYV(HR)-Virusi i zverdhjes se trangullit.
  • Ccu(HR) – (Cladiosporium Cucumerinum).
  • Sf(HR) – (HIRI,Sfaerotheca Fuliginea).
  • Cca (Corynespora Cassicola).

Trangull i shkurter 100% partenokarpik i pershtatshem per periudhen pranverore – verore.
Ka dhene rezultate te shkelqyera ne vendet mesdhetare,Turqi Qipro etj, ku eshte diferencuar ne lidhje me trangujt e tjere qe mbillen ne kete periudhe per rendimentin e tij te jashtezakonshem dhe rezistencen maksimale ndaj temperaturave te larta dhe semundjeve.