Shop

Saltrad

Korrigjues i tokave të kripura

SALTRAD është një produkt special për përballimin e problemeve të kripëzimit dhe tepricës së NATRIUMIT në tokë. Sinteza e tij (Kalcium chelatik me acide organike dhe squfur) dhe mënyra me të cilën është prodhuar krijon një bashkëveprim midis substancave që e përbëjnë duke rritur efikasitetin e cdo përbërësi dhe realizon kështu një rezultat shumë më të mirë se sa të përdoreshin vec e vec. SALTRAD zgjidh dy problemet kryesore në tokat e kripura dhe të pasura në NATRIUM: 1.Mungesën e Kalciumit 2.Tepricën e joneve të tjera (kryesisht të NATRIUMIT) Kalciumi që është përbërës i tij zëvëndeson Natriumin gjatë kembimit të kationeve në lidhjet tokësore. Acidet organike që përmban bashkohen me lidhjet argjilohumike të tokes duke shtuar kështu aftësine këmbyese të kationeve dhe duke pakësuar problemet në strukturën e tokës. Squfuri lidhet me Natriumin në forma të tretshme që shplahen lehtë nga toka. Doza e përgjithshme 3 – 7.5 litra/dynim. Bëhen 4 – 5 ndërhyrje me 800 – 1200 cm3 në cdo ndërhyrje nëpërmjet vaditjes

Description

Oksid kalciumi Chelatik 6.8%
Squfur 4.8%
Acide organike 9%