Shop

Orestis F1

Karrote mesatarisht e hershme.
Ne mbjelljet verore cikli zgjat 100 dite ndersa ne ato dimerore rreth 130 dite.
Shquhet per uniformitet teper te larte, te cilin e rruan si ne mbjelljet e dendura dhe ne ato te rralla.
Fruti eshte cilindrik me ngjyre te kuqe-portokalli te ndezur, me gjatesi 24 cm, me maje te rrumbullakosur, i pa drunjezuar dhe me shije te vecante.
Periudha e vjeljes mund te zgjatet ne varesi te kushteve klimatike por edhe per te arritur cmime me te mira ne treg, pa u prishur cilesia e prodhimit (nuk cahet).
Eshte rezistent ndaj Alternaries.
Dordogne eshte e pershtatshme per tregun e fresket dhe per amballazhim.
Rekomandohet nje dendesi mbjelljeje 150-250 bime/m2.
Periudha me e pershtashme e mbjelljes Mars-Shtator.

 

Categories: ,